IniciAppRebutjada una moció per crear una aplicació que s’afegeixi als canals de...

Rebutjada una moció per crear una aplicació que s’afegeixi als canals de comunicació entre poble i ajuntament

El grup municipal de Ciutadans va presentar, al ple de la setmana passada, una moció per la implantació d’una aplicació informàtica d’avisos, avisos d’incidències i crit d’ajuda de SOS a l’administració més propera, incloent el consistori i els cossos de seguretat.

La moció es presentava amb l’objectiu de ser funcional per permetre la comunicació digital i, fins i tot,  de “foto-denúncia” en base a la Seguretat, l’enllumenat públic o vandalisme, per exemple. Miriam Rocabruna, regidora de Ciutadans, defensava que s’ha d’obrir més canals de comunicació en la població i implementar la digitalització del moment.

mocio app cs

Des del servei tècnic informàtic del mateix Ajuntament de Tordera ja està en marxa el procés per conèixer quina és la millor forma de desenvolupar una aplicació per obrir canals de comunicació. En aquest sentit, el regidor de la CUP, Oriol Serra, criticava que la regidora discrepés de la Comissió Informativa General. El seu vot era negatiu. Tot i així, el regidor es mostrava favorable la voluntat d’obrir canals de comunicació. Escoltem-lo.

mocio app cup

Per part de +Tordera, es mostraven a favor d’establir canals de comunicació efectiva amb els ciutadans. Tot i així, discrepen de la manera de fer-ho que es proposa a la moció, ja que asseguren que no té en compte la viabilitat efectiva de les aplicacions de mòbil i s’ha de continuar explorant, com s’està fent des del consistori, altres vies com via WhatsApp. El regidor Xavier Pla mostrava el vot negatiu del  partit.

mocio app +tordera

En Comú Podem Tordera hi votava favorablement. Tal i com explicava el regidor, Salvador Giralt, el partit portava aquesta proposta al programa electoral i defensava que l’aplicació té un cost mínim i ja pot contenir eines de privacitat.

mocio app podem

Esquerra, Gent de Tordera i Jovent Republicà defensaven que l’APP és una bona solució per agilitzar i facilitar la comunicació entre torderencs i ajuntament, sobretot en l’àmbit de seguretat. A més, asseguren que en altres poblacions funciona correctament. Tot i així, preferien que la proposta hagués entrat per pressupostos i no com a moció. Així ho explicava la regidora del partit republicà, Natalia Pérez.

mocio app erc

El PSC reafirmava que la via telemàtica és la principal a utilitzar en la comunicació entre veïns i ajuntament. Rafa Delgado, regidor socialista, defensava la feina dels informàtics de l’Ajuntament, dient que “no cal que vagin a altres pobles”. A nivell tècnic, també explicava que actualment s’està treballant en una comunicació via whatsapp que contindria totes les necessitats que proposa l’aplicació, però que aquesta sí que seria oberta i viable a tot el municipi. Tal i com assegura, les Aplicacions “tenen actualment un problema de penetració ja que només poden arribar a mil de cada deu mil persones, mentre que a Tordera n’hi ha 17.000”. Per això, el seu vot és negatiu. Escoltem al regidor Rafa Delgado.

mocio app psc

Junts per Tordera contestava a l’oposició que ja existeixen canals de comunicació que responen als serveis que demana aquesta aplicació. Josep Llorens, regidor de l’Ajuntament, afegia que seguint els consells dels tècnics, “l’eina que es proposa a la moció no és la millor.”

mocio app junts

La moció va quedar rebutjada per 10 vots en contra, 5 abstencions i 2 a favor.

ÚLTIMES NOTÍCIES