IniciNoticiesCultura EL CONSELLER DE COMERÇ, TURISME I CONSUM, JOSEP HUGUET, SERÀ...

EL CONSELLER DE COMERÇ, TURISME I CONSUM, JOSEP HUGUET, SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR DIVENDRES LA 28ena EDICIÓ DE LA FIRA MERCAT DEL RAM DE TORDERA.

El conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, serà l’encarregat d’inaugurar divendres a dos quarts de 6 de la tarda la Fira Mercat del Ram de Tordera.
La mostra multisectorial es celebrarà els dies 18, 19 i 10 de març al parc Prudenci Bertrana. La Fira d’enguany comptarà amb la presència d’un centenar d’expositors vinguts dels diferents sectors, dels quals en destaquen especialment els de l’automoció, l’artesania i el parament de la llar que utilitzaran la Fira com a escenari – aparador dels nous productes que presenten al mercat.

Per aquesta edició també en destaca la visita del Bus Turístic de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu difondre els paratges de la província barcelonina com a punts d’interès turístic i comercial.
D’altra banda, la Mostra d’Associacionisme Local prendrà especial importància duran aquesta edició, atès que s’amplia l’oferta d’activitats lúdiques per als visitants dins del recinte firal. En total, una vintena d’associacions culturals, esportives, socials i juvenils seran presents a la Fira organitzant activitats diverses com ara tallers, concursos, degustacions, campanyes solidàries i concerts.

En les darreres edicions la Fira ha ampliat l’oferta a nous sectors, com el medi ambient, l’habitatge, el voluntariat i les noves tecnologies, per adaptar-se a la demanda d’un públic cada dia més exigent amb aquest tipus de mostres.
D’aquesta manera, durant els últims anys la Fira ha donat especial interès en promocionar el producte innovador dels expositors mitjançant el Premi Innova, dotat econòmicament per guardonar les empreses que utilitzen la Fira Mercat del Ram com aparador dels seus nous productes de mercat, tal i com explica Rafel Matas.

A banda de les activitats organitzades per les entitats, l’oferta lúdica del programa d’actes de la Fira es completarà amb l’oferiment del Plat de Fira per part dels restauradors locals.

Des de fa quatre anys els restaurants del municipi preparen un plat específic, l’ingredient central del qual són els peus de porc en tant que es considera un dels plats típics de la gastronomia local. A més del plat de Fira, la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera que acull els principals productors agrícoles i ramaders del municipi, també prepara activitats gastronòmiques. Com en edicions anteriors, durant tot el dissabte un carrilet farà el transport gratuït entre el nucli urbà i el parc Prudenci Bertana per a tots els visitants.

L’horari de la Fira Mercat del Ram serà de 10 del matí a 9 del vespre, excepte divendres, que s’obrirà només en horari de tarda de 6 a 9. Ràdio Tordera emetrà des de la fira amb una programació especial basada en música i informatius especials. També hi haurà edicions especials dels programes: Hi ha roba estesa, bon dia menuts i matí de sardanes.

ÚLTIMES NOTÍCIES