Darrers dies per inscriure’s a la primera jornada del dol Maresme i la Selva organitzada per la Corporació


La comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza la primera jornada del dol al territori amb l’objectiu que esdevingui un espai de trobada i reflexió amb els diferents professionals que intervenen en aquest àmbit i permeti consensuar circuits i treballar de forma complementària en una mateixa direcció. Sempre, “Sumant esforços”, com indica el títol de la trobada. 

Les inscripcions continuen obertes fins al 10 de novembre i es poden fer mitjançant la pàgina web de la Corporació de Salut del Maresme i la Selvawww.salutms.cat. La jornada, que se celebrarà el proper 15 de novembre, està dirigida a tots els professionals vinculats amb la intervenció sanitària, social i comunitària tant d’atenció primària com d’atenció especialitzada del Maresme i la Selva. Ho explica la coordinadora de la comissió de dol, la doctora Carme Sans.

jornades dol 1

Amb la mirada posada en trobar sinèrgies a l’hora d’actuar en un procés de dol, s’organitzarà una taula rodona on hi participaran professionals del cos de Mossos d’Esquadra, dels Equips d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica que intervenen en l’àmbit escolar, del Centre de Salut Mental d’Adults del Maresme i personal sanitari d’atenció primària i hospitalització, concretament, del servei de cures pal·liatives. Tots ells explicaran com actuen i quins procediments segueixen a l’hora d’atendre una situació de dol. 

I a banda de donar a conèixer els diferents actors que poden intervenir en l’atenció al dol, també es presentaran les associacions del Maresme i la Selva que acompanyen les persones en aquest moment difícil com Petits amb Llum, Mans Amigues, Oncolliga, l’Associació Espanyola Contra el Càncer o la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Els professionals admeten que hi ha molts punts a millorar. Entre ells a saber acompanyar els usuaris i optimitzar la coordinació entre professionals.

jornades dol 2

La comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va néixer fa 9 anys per donar resposta a la necessitat que sorgien de com fer una correcte atenció al dol per part dels professionals de l’organització i també dels pacients atesos.