Arriba una nova onada de calor aquesta setmana


El Servei Meteorlògic de Catalunya ha alertat d’una nova ONADA DE CALOR que podria començar aquesta setmana. Aquestes previsions indiquen que s’inicia un episodi d’onada de calor a partir d’avui a les comarques de l’est de Catalunya i al sud. Demà dimecres s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i serà dijous quan les temperatures arribin al pic màxim i la calor extrema afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya. Divendres ja baixaran les temperatures però cauran xàfecs i tempestes pel territori català.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.