IniciAppDemà es constitueix el nou ajuntament. Els regidors juraran o prometran el...

Demà es constitueix el nou ajuntament. Els regidors juraran o prometran el càrrec i elegiran l’alcalde o alcaldessa pels propers quatre anys.

Demà es constitueix el nou ajuntament. El ple, que serà retransmès íntegrament per Ràdio Tordera, començarà a les dotze del migdia. La secretària municipal, Marta Portella explica que la sessió començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor més gran i el més jove.

Ple Constitucio 1

En una segona fase, els nous regidors hauran de prometre o jurar el càrrec i després es procedirà a l’elecció de l’alcalde. Marta Portella ens parla del procediment que es segueix.

Ple Constitucio 2

Poden ser alcalde tots els caps de llista que han obtingut representació municipal, és a dir, Joan Carles Garcia, per Junts x Tordera, Marta Paset d’esquerra republicana de Catalunya, Rafa Delgado pel Partit Socialista, Salvador Giralt d’en Comú Podem, Míriam Rocabruna de Ciutadans, Xavier Pla de Més Tordera i Oriol Serra de la CUP. Marta Portella detalla quins passos es produeixen en l’elecció del nou alcalde o alcaldessa i que passa en cas que cap candidat obtingui majoria absoluta.

Ple Constitucio 3

A partir de l’elecció, l’alcalde o alcaldessa podrà signar els decrets per repartir les regidories i les tasques de govern.

ÚLTIMES NOTÍCIES