Els Sindicats denuncien la vulnerabilitat, l’abús i precarietat que viu el sector de la discapacitat


El Rusc

Comissions Obreres i la UGT denuncien irregularitats dins del sector de la discapacitat en l’aplicació del nou salari mínim de 900€. Asseguren que moltes empreses escatimen complements salarials a treballadores i treballadors amb discapacitat, amb l’objectiu d’estalviar costos. L’acte ha servit també per reclamar la recuperació dels sous, congelats durant la crisi.

Tant Comissions Obreres con la UGT reconeixen que les retallades que es van fer durant la crisi són el nucli del problema: les empreses que presten serveis a persones amb discapacitat intel·lectual viuen molt de subvencions… i si el govern redueix els diners que els hi dona, les empreses han d’apretar-se el cinturó. Els sindicats han posat de manifest pràctiques il·legals per part dels empresaris, com no pagar complements com el d’antiguitat a treballadores i treballadors amb discapacitat. La concentració també ha servit per denunciar precarietat acumulada, amb sous congelats i sobrecàrregues de feina. Ho ha explicat a La Xarxa el portaveu de la UGT, Carlos Moreno.

sindicats

Dos col·lectius vinculats a Tordera com El Rusc i Aspronis es veuen afectats per aquesta problemàtica. Els sindicats denuncien també que, després de més de dos anys de negociacions, la patronal es nega a actualitzar les condicions del conveni col·lectiu. L’actual és de l’any 2005.