IniciNoticiesSocietat EL CERCLE D'HISTÒRIA DE TORDERA ES MOSTRA DISGUSTADA DESPRÈS DE CONÈIXER...

EL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA ES MOSTRA DISGUSTADA DESPRÈS DE CONÈIXER QUE EL PRESIDENT DE L’AMICAT DE MAUTHAUSEN, ENRIC MARCO NO HAVIA ESTAT MAI EN CAP CAMP DE CONCENTRACIÓ. MARCO HAVIA PARTICIPAT FA DOS MESOS EN UNA XERRADA ORGANITZADA PER L’ENTITAT TORDERENCA, ON VA EXPOSAR LA SEVA EXPERIÈNCIA PERSONAL

L’entitat cercle d’història de Tordera, s’ha mostrat disgustada i sorpresa per la destitució de president de l’Amical de Mauthausen Enric Marco desprès que aquest hagi reconegut que no havia estat mai en cap camp de concentració. Precisament, Enric Marco havia participat fa dos mesos, en un acte organitzat per l’entitat torderenca, on havia explicat la seva experiència personal en els camps de concentració, davant un auditori del Teatre Clavé ple de gom a gom.

Els fets es van destapar el dia 1 de maig quan, després de l’assemblea a Vilafranca en què el van reelegir president, la junta de l’entitat va tenir coneixement d’un informe de l’historiador Benito Bermejo que negava el pas de Marco per Flossenburg. El document assenyalava que va anar a Alemanya amb un grup de treballadors el 1941 i va tornar a l’Estat dos anys més tard. En contrastar-ne la veracitat, l’Amical Mauthausen es va reorganitzar provisionalment, va fer cessar Marco i el va fer tornar d’Aústria, on havia de participar en els actes de commemoració de la fi de la II Guerra Mundial. L’entitat, d’acord amb el govern espanyol i la Generalitat, va decidir no fer públic l’engany fins que passessin els actes. La junta d’Amical Mauthausen no va voler aventurar ahir si prendran mesures legals contra Marco i va ajornar qualsevol decisió fins a l’assemblea extraordinària que celebraran pròximament.

ÚLTIMES NOTÍCIES