IniciNoticiesEducació L'AJUNTAMENT DE TORDERA HA ENGEGAT AQUEST CURS UN NOU PROGRAMA EDUCATIU...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA HA ENGEGAT AQUEST CURS UN NOU PROGRAMA EDUCATIU ANOMENAT “PROJECTE RIU” ADREÇAT A ALUMNES QUE MOSTREN DIFICULTATS PER SEGUIR EL CURRÍCULUM EDUCATIU ORDINARI DE L’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA.

L’Ajuntament de Tordera, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, ha engegat durant aquest curs 2004/05 el projecte educatiu “La millora de l’èxit escolar”. Dins d’aquest marc s’inclouen diferents projectes, un dels quals es presenta com una proposta d’intervenció educativa innovadora anomenada “Projecte Riu”.
El projecte Riu és una iniciativa educativa de caràcter bianual en la qual participen els centres escolars de Tordera que imparteixen l’ensenyament secundari, tal com es va establir després de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, i que a l’hora, implica diferents centres col·laboradors del municipi.

El projecte Riu, que està adreçat a alumnes de segon cicle d’ESO que necessiten una resposta formativa diferenciada, vol donar una alternativa educativa a l’alumnat que mostra dificultats per seguir el currículum ordinari. L’objectiu del projecte educatiu és aconseguir la millora del desenvolupament personal d’aquest alumnat i la seva integració positiva a la societat. Les escoles que apliquen el programa Projecte Riu són el centres que imparteixen l’ensenyament secundari a Tordera, com són l’institut Lluís Comanys, l’escola Brianxa i el Col·legi Sant Josep. 

Segons Maria Àngels Cayró, si el projecte continua funcionant com fins ara, es podria renovar de cara a cursos vinents per seguir aplicant el programa.

Amb aquest objectiu, els alumnes comptabilitzen la formació en el centre educatiu on estan matriculats d’ESO, amb una acció educativa singular que es concreta en estades formatives en centres col·laboradors de la Tordera, que els possibiliten una aproximació al món laboral i els permet prosseguir la seva formació de forma activa i positiva.

ÚLTIMES NOTÍCIES