IniciNoticiesSocietatLA POLICIA LOCAL ENGEGA LA CAMPANYA "PASSAT-HO BÉ, NO ET CREMIS" DE...

LA POLICIA LOCAL ENGEGA LA CAMPANYA “PASSAT-HO BÉ, NO ET CREMIS” DE PREVENCIÓ DE RISCOS PER LA REVETLLA DE SANT JOAN.

La Policia Local de Tordera, durant els preparatius i la celebració de la revetlla, portarà a terme una campanya preventiva adreçada principalment als menors d’edat, que implica la detecció i actuació davant situacions de possible risc.
Al mateix temps es presenten diverses recomanacions a tots les pares o tutors de menors d’edat, encaminades a afavorir una festa amb seguretat. La policia local informa que està del tot prohibit realitzar cap foguera, ni llançament de coets, petards i focs d’artifici en terreny forestal, ni en la franja de 500 metres que els envolta, això inclou totes les urbanitzacions del terme municipal.
D’entre les mesures preventives destaca la necessitat d’adquirir els petards a llocs de venda autoritzats així com la importància de conèixer la classe de petard en funció de l’edat al qui va destinat. Els petards de classe I són els que tenen un risc baix, recomanats a partir de 14 anys. Els petards de classe II són de risc reduït, recomanats a partir dels 16 anys, mentre que els de classe III són els que tenen un risc mitjà, utilitzables a partir dels 18 anys i que es poden llençar únicament a l’aire lliure, en zones àmplies i obertes.
En qualsevol cas, el venedor de petards no pot subministrar petards de classe superior a l’edat del comprador.
La Policia recomana manipular amb precaució els petards de manera que no es llencin encesos sinó col·locant-los en un lloc adient i després encenent el ble.

També es recorda que no es poden fer manipulacions amb els petards, ni utilitzar-los prop del bosc ni zones on hi hagi herbes o altres materials inflamables. Tampoc és permès fer esclatar els petards dins de recipients ja que podrien trencar-se i sortir trossos incontroladament.
Per qualsevol dubte sobre algunes de les recomanacions us podeu posar en contacte amb la policia local, al carrer Sant Antoni, 9 o al telèfon 93.764.06.15.

ÚLTIMES NOTÍCIES