IniciNoticiesCulturaEl Cercle d’Història presenta un nou llibre titulat “Els Masos de la...

El Cercle d’Història presenta un nou llibre titulat “Els Masos de la vila i del veïnat de Sant Jaume”.

El Cercle d’Història de Tordera presenta avui dijous 3 de gener el llibre “Els Masos de la vila i del veïnat de Sant Jaume”. El llibre prové d’un recull i col·lecció dels masos de la parròquia de Sant Esteve, i ha estat preparat i confeccionat per Jordi Romaguera i Serra i el Cercle d’Història. L’acte de presentació es farà a l’Esplai de la Gent Gran a les 18:00h de la tarda. El preu del llibre a les llibreries serà de 35€ i es podrà adquirir a les botigues del poble després de que es faci aquesta presentació.

Per altra banda, el Cercle d’Història, com fa de forma anual des del 2002, ha tornat a oferir un exemplar del balanç de l’any 2018. El primer acte destacat de l’any es situa el 23 de Març, amb l’estand de l’entitat a la Fira del Ram i la presentació del punt de llibre de Pere Porter. El 31 de Març l’organització publicava la “Guia 2018 dels aplecs de les ermites del terme de Tordera” i el 19 d’Abril el cinquè volum del llibre “Tordera Història d’un Poble”. L’associació també destaca el 23 d’abril amb la parada de Sant Jordi i el 12 de maig una visita a les terres on va viure la família Bertrana. El 21 de juliol el Cercle d’Història juntament amb l’Ajuntament del poble van organitzar un concert a Roca-Rossa amb el grup de música clàssica Catatxecs. Durant la Festa Major els historiadors Xavi Orri i Marina Garcia van fer una conferència molt seguida per el Cercle. Fa una valoració del passat any 2018 la presidenta de l’entitat, Mercè Torrelles.

valoracio 2018 cercle historia

La presidenta també explica algunes de les novetats que es donaran a la llum durant aquest any 2019, entre les quals hi ha la publicació de Sant Jordi dedicada als ferrers i les ferreries antigues de Tordera, que va ser premiat en el Premi Salvador Vendrell de l’Ajuntament de Tordera de fa uns anys. Un llibre a càrrec de la historiadora Patricia Gras i la Isabel Colldefonts. Aquesta i altres novetats, les detalla Mercè Torrelles.

novetats cercle historia

Recordem que la presentació del nou llibre del Cercle d’Història “Els Masos de la vila i del veïnat de Sant Jaume” serà avui 3 de gener a les 18h a l’Esplai de la Gent Gran.

ÚLTIMES NOTÍCIES