IniciNoticiesEntitatsMés d'una tona de verdures ecològiques de l'hort social 3C Tordera han...

Més d’una tona de verdures ecològiques de l’hort social 3C Tordera han estat cedides al banc d’aliments local

El programa d’agricultura social 3C Conreem el Clima i la Comunitat de Humana s’ha revelat com un programa actiu i proactiu que posa l’accent en gran mesura en la tercera ‘C’, la de comunitat. El programa involucra altres actors i una variada col·lecció de persones que s’acosten a l’agricultura social a través de les diverses activitats duen a terme, amb tints solidaris en alguns dels casos.

Més d’una tona de verdures ecològiques procedents de 3C Tordera ha anat a mans del Banc local d’Aliments, on les distribueixen entre els usuaris i usuàries d’aquest servei. És l’aportació solidària dels activistes, un grup heterogeni de persones derivades majoritàriament de l’àrea municipal de Serveis Socials, que des de fa un any donen els excedents perquè veïns i veïnes sense recursos tinguin hortalisses fresques, directament de la terra. Angel Cabezas és coordinador i tècnic del programa.

horts humana

Cada dilluns, voluntaris i voluntàries del Centre de Distribució d’Aliments i Roba (CEDAR) van a l’hort situat a l’entrada del municipi i recullen les caixes plenes de verdures preparades prèviament pels activistes. Aparentment són unes caixes com altres qualsevol, però el seu contingut dóna sentit al treball de la Fundació. És una aportació més del programa d’agricultura social i urbana 3C.

Per prosseguir vinculats a 3C de Tordera, els activistes certificats es van comprometre a donar a CEDAR al voltant del 10% de la seva producció.

ÚLTIMES NOTÍCIES