IniciNoticiesPolíticaL’estelada seguirà alçada a la Plaça Pau Casals de Tordera

L’estelada seguirà alçada a la Plaça Pau Casals de Tordera

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va publicar una sentència que prohibeix la col·locació d’una bandera estelada a la plaça Lluís Miret de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

En relació a Tordera, hi ha una bandera estelada a la Plaça Pau Casals, al costat de la Biblioteca i a l’entrada del municipi.  Aquesta bandera es va alçar en aquest lloc després de que l’Assemblea Nacional Catalana de Tordera (ANC) demanés un espai a l’Ajuntament de Tordera per tal de, finalment, col·locar-la. Per això mateix, en el programa línia directe amb l’alcalde, Joan Carles Garcia explicava que no s’ha de fer una “guerra de banderes”, referint-se a que més que confrontar-se per aquestes, s’hauria d’impedir les “injustícies que molts han patit”.

alcalde estelada

Amb això, diferents organitzacions de moviment social s’han reivindicat en aquesta situació. Un d’ells ha estat l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que, tal i com explica al comunicat emès, “vol mostrar el més ferm compromís en la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques i refusa qualsevol acte de censura que pretengui impedir o restringir la llibertat d’expressió com a valor superior de l’Estat de Dret.”

Tot i això, l’alcalde de tordera explicava que aquesta rotonda té previst un seguit de millores per dedicar-la, especialment, a l’antiga fàbrica de Fibracolor. Per això mateix, creu que s’haurà de reubicar l’estelada a un altre punt del municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES