IniciNoticiesRegidoriesOberta la circulació de vehicles al Camí Ral

Oberta la circulació de vehicles al Camí Ral

El trànsit rodat torna a circular al Camí Ral de Tordera.

En poc més de dos mesos s’ha aconseguit acabar els treballs de remodelació de la via, que representaven dificultats de mobilitat per als vianants i vehicles. El projecte proposava regularitzar l’ample de la calçada i ampliar les voreres per millorar els itineraris de vianants, reforçar el caràcter comercial de la zona i crear nous espais públics.

Les obres del primer tram entre carrer Mes i Folch i Torres han quedat finalitzades i ja s’hi permet el pas de vehicles i vianants. Tot i això, és possible que la circulació s’hagi d’aturar en moments puntuals, per tal d’acabar de pintar o senyalitzar. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

obres cami ral alcalde 1

Properament  es farà una consulta, entre els veïns afectats per les obres, per decidir si començar de forma immediata les obres de la part baixa del Camí Ral, que comprèn Carrer Amadeu Vives, Carrer Gaudí i part del Camí Ral, o deixar passar la temporada d’estiu per a reiniciar-les el Setembre. Aquesta decisió, que estarà en mans dels veïns afectats, té diferents punts a favor i en contra, on l’Ajuntament explica que hi està treballant. Per una banda, aturar les obres fins al Setembre significaria trobar aquest tram en una “situació d’impàs” o de pas complicat, ja que no s’haurà remodelat encara. Per altra banda, continuar amb la remodelació significaria poder tenir algun problema de subministrament de productes en les empreses durant el mes d’Agost, període en que es realitzarien. Tot i així, és ben clar que les obres, segons assegura Joan Carles Garcia, estaran acabades abans de finals d’any.

En tot cas, aquestes obres tenen l’objectiu de millorar l’accessibilitat i solucionar el problema del doble aparcament, sobretot a la part alta del Camí Ral (C/ Mes i c/Folch i Torres). A més a més, tal  com explica Joan Carles Garcia, se’n vol fer un pas molt més agradable pels vianants i vehicles, canviant l’actual funcionament amb un sistema on es podrà aparcar durant un màxim de mitja hora.

obres cami ral alcalde 2

Quant a la zona baixa d’aquest tram, que constitueix un tram del Camí Ral i del Carrer Mes, tenia diferents problemes de mobilitat. L’accés al barri de Sant Andreu era complicat pel fet de tenir, abans de les obres, unes voreres estretes que no permetien el pas a gent de mobilitat reduïda que necessiten el suport d’una cadira de rodes, per exemple. A més de l’ampliació de les voreres, també es podran soterrar els contenidors a la zona de la residència l’Albert i el Carrer Amadeu Vives i serà un espai on també es podrà fer un aparcament d’autobús, ho detalla Joan Carles Garcia en una entrevista a Ràdio Tordera.

obres cami ral alcalde 3

El projecte de millora del tram central del Camí Ral preveu la col·locació de diferents elements de mobiliari urbà al llarg del seu recorregut. Als espais públics s’instal·laran zones de descans amb bancs i seients.

ÚLTIMES NOTÍCIES