Medi Ambient organitza dimarts vinent una taula rodona i una exposició sobre la gestió sostenible del suro


Acte_inauguracio_expo_suro_Tordera_22_de_maig.jpg.700x495L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tordera organitza dimarts, 22 de maig, a les 19:00h,  una taula rodona sobre la gestió del suro. En el marc de la preservació de la biodiversitat i economia del nostre territori i considerant que Tordera és i ha estat històricament important territori surer, la taula rodona vol servir per posar de manifest l’estat actual de la indústria, les perspectives de futur del suro i  les sortides comercial que se li dóna.

A la taula rodona hi participaran Josep M. Tussell, responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira, secretari general del Consorci Forestal de Catalunya i Antoni Bombí, director del Parc Montnegre Corredor.

Els boscos catalans donaran aquest any més de 4.000 tones de suro, la gran majoria de les quals es convertiran en taps per a vins i caves. La campanya de la pela, que comença aquest dimarts arreu de Catalunya, s’encara amb bones perspectives. D’entrada, perquè es preveuen recollir 400 tones d’escorces més en comparació amb el 2017 i perquè la campanya arrenca amb gran part de la producció ja venuda, i a un preu superior al de l’any passat. El sector estima que aquest 2018 la pela del suro generi un impacte econòmic d’uns 5 milions d’euros. Els productors, a més, també confirmen que la indústria dels taps cada cop més aposta pel suro català. Segons explica l’enginyer forestal, Martí Rossell, aquest suro s’utilitzarà per taps de cava, vi o xampany, així com altres aplicacions per a la construcció i peces tècniques d’aïllament.

suro

La taula rodona  servirà també per inaugurar l’exposició de fotografies de Pitu Garcia Batlle “La sureda essencial” que es podrà visitar a la Biblioteca fins al 8 de juny.

També, en el marc del Dia Mundial del Medi ambient, el 5 de juny, l’Àrea de Medi ambient ha proposat a les escoles i instituts de Tordera una sortida guiada a l’entorn local conèixer la gestió de la sureda i la pela del suro. 
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca