Nova campanya preventiva de controls per evitar les distraccions al volant


tranist campanya distraccionsEl Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquesta setmana fins diumenge 18, una campanya policial de controls intensius per prevenir les distraccions durant la conducció i el respecte per les indicacions dels semàfors. Aquesta estratègia de vigilància es focalitzarà a detectar les desatencions en la circulació, sobretot relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió, i reproductors de vídeo o DVD, i es desenvoluparà tant a les carreteres com als carrers de Catalunya a través dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals. A més, en zones urbanes, també s’intensificarà el control del compliment de les obligacions de detenció en els semàfors.

Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat. Particularment, l’ús inadequat del telèfon mòbil incrementa considerablement el risc d’accident. Un altre element tecnològic vinculat amb la distracció al volant són els dispositius GPS. Els navegadors poden constituir una ajuda al conductor però, si es manipulen durant la conducció, deixen de ser una ajuda per passar a ser un perill, augmentant així el risc de patir un accident. Alhora, cal evitar també l’ús de dispositius de missatgeria i dels auriculars mentre es condueix.

Aquestes infraccions són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís.