IniciNoticiesSalutL’Agència de Salut Pública de Catalunya nega que hi hagi un brot...

L’Agència de Salut Pública de Catalunya nega que hi hagi un brot de sarna després de detectar sis casos a l’Hospital de Calella

HospitalCalellaL’hospital de Calella ha detectat i tractat almenys sis casos de sarna, tots ells de la mateixa família. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han fet una crida a la calma explicant que és una malaltia relativament freqüent. La diferència és que es detecta millor, segons ha declarat el secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix, en declaracions a Ràdio Calella.

sarna 1

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el dermatòleg Marc Sagristà explica que el període d’incubació de la sarna ronda les tres setmanes i s’acostuma a contagiar per contacte intents de pell amb pell, o per mitjà de la roba. El paràsit que la provoca pot sobreviure fins a tres dies en una peça tèxtil. És en aquest sentit que el dermatòleg Marc Sagristà explica la prevalença de casos entre la població adolescent.

sarna 2

La corporació de salut recomana consultar al metge en cas de tenir una picor molt intensa, que n’és la principal simptomatologia.

ÚLTIMES NOTÍCIES