IniciNoticiesEducacióL’Ajuntament reclama a la Generalitat el deute de les llars d’infants

L’Ajuntament reclama a la Generalitat el deute de les llars d’infants

03244El PSC i PP van demanar en el darrer ple de l’ ajuntament que el govern reclami a la Generalitat el deute per les llars d’infants. L’objectiu és seguir l’estela d’ajuntaments com Cornellà o l’Hospitalet. Aquest desembre passat es va fer públic que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat a pagar centenars de milers d’euros a una trentena d’ ajuntaments en concepte d’aportacions a les escoles bressol públiques del curs 2011-2012 al curs 2014-2015.

La Generalitat va començar a reduir les seves aportacions a partir del 2011, i va passar dels 1.800 euros anuals per infant a 1.600 primer, després a 1.300, i el 2014 les va eliminar del tot i va traspassar aquesta responsabilitat a les Diputacions. El 2012 la Generalitat va deixar de rebre els 70 milions d’euros que l’Estat feia arribar anualment per contribuir a finançar la xarxa pública d’ensenyament. Poc després es va acordar amb les Diputacions que es fessin càrrec del finançament de les llars municipals. El departament d’Ensenyament de la Generalitat a més a més va reconèixer mesos enrere que els diners que s’havien de destinar a les llars d’infants, van servir per finançar les escoles concertades després d’una modificació pressupostària.

En la darrera sessió plenària, Rafa Delgado del PSC Tordera, manifestava i reclamava a la Generalitat solucions a aquest problema de les escoles bressol.

psc llar infants

L’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia, assegurava que el govern municipal està gestionant aquesta problemàtica i explicava l’estat del procediment i quines són les solucions. 

alcalde llar infants

Les diputacions catalanes lamenten l’esforç econòmic que fan en ajudes per les escoles bressol.
Tres de les 4 diputacions destinen una partida de pressupost aquest any tot i que per llei NO els pertoca. La Generalitat va eliminar aquests ajuts l’any 2015 i des d’aleshores alguns ajuntaments han reclamat per la via judicial aquests diners i la justícia els ha donat la raó.  L’advocada que ha tramitat la demanda conjunta d’una vintena d’aquests municipis és Elena Moreno i considera que la sentència obre la porta a la resta de consistoris per reclamar.

advocada llar infants

Les famílies i l’ajuntament estan fent un esforç econòmic per substituir les subvencions de la generalitat. El recurs presentat a aquesta mesura , en cas de ser acceptat, podria tardar entre dos i tres anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES