IniciNoticiesSalutProtestes als hospitals públics contra les llistes d'espera

Protestes als hospitals públics contra les llistes d’espera

HospitalCalellaAhir es va viure una jornada de mobilitzacions davant dels grans hospitals públics, de Catalunya i tot Espanya, per protestar contra les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques, per a proves de diagnosi i, també, per a visites. Els sindicats s’han sumat al moviment Marea Blanca perquè es resolgui el problema i denuncien que l’espera a la sanitat catalana continua per sobre de la mitjana espanyola. Per això reclamen canvis estructurals, com torns de tarda als hospitals, que sigui incompatible per a un metge treballar alhora a la pública i a la privada, o que el metge de família atengui amb un màxim de 48 hores.

A l’hospital de Calella, posar-se una pròtesi de genoll comporta 200 dies d’espera, el més alt de totes les intervencions, però s’ha reduït a la meitat respecte l’any 2016, quan els pacients havien d’esperar fins a 400 dies. Marcel Prats, director assistencial en funcions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat a Ràdio Calella TV que s’ha reduït a la meitat el temps d’espera.

llista espera

A la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –que inclou els hospitals de Calella i de Blanes– destaquen les intervencions de cataractes, ja que són les que més pacients en llista d’espera tenen, fins a 454 dies, i les que més pacients han estat intervinguts, arribant als 1.440. Aquestes manifestacions s’han fet uns dies després que el Departament de Salut va fer públiques les llistes d’espera a Catalunya. Hi ha 160.000 persones esperant per operar-se. Però el departament assegura que el 95% dels pacients s’operen dins dels terminis establers en cada intervenció.

ÚLTIMES NOTÍCIES