Alerta per fortes ventades arreu del país


Vent 13-11-17Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades generalitzades durant tot aquest dilluns.

Segons el Servei Meteorològic, es podran superar els 126km/h a les cotes altes dels Pirineus sobretot i al nord de les Terres de l’Ebre i els 144km/h a l’Empordà i al sud de les Terres de l’Ebre. Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72km/h i a la resta de comarques de l’interior se situaran al voltant dels 90km/h.

De fet, a les zones urbanes d’aquestes comarques les ratxes fortes assoliran valors superiors als habituals i poden provocar incidències, sobretot en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers com teulades. Així mateix, Protecció Civil ha activat també la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort onatge.

La mala mar s’intensificarà aquest dilluns a l’Empordà, on les onades podran superar els quatre metres (mar brava) i la maregassa podrà afectar el litoral de la Selva, el Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. A més, hi haurà notable mar de fons de component nord.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s’extremi la precaució en la mobilitat, així com en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca