IniciNoticiesPolíticaEls polítics locals condemnen i lamenten l’empresonament de part del govern de...

Els polítics locals condemnen i lamenten l’empresonament de part del govern de Catalunya

consellers presosCondemna i Perplexitat entre els polítics locals per la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carme Lamela, d’ordenar presó provisional sense fiança per risc de fuga i de reiteració delictiva per al vicepresident del govern, Oriol Junqueras, i set consellers de l’executiu català destituïts: Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Joaquim Forn, pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia: posa en dubte la separació de poders, diu que jurídicament l’acusació no s’agafa per enlloc. Garcia creu que és una agressió a un govern legítim. Segons l’alcalde és un dia trist, on el projecte comú de tots els espanyols ha quedat massacrat.

balanc presos 1

La regidora d’ERC-Gent de Tordera, Anna Serra assegura que queda tocada la democràcia espanyola. Denuncia l’empresonament d’un govern legítim que havien complert amb el seu mandat.

balanc presos 2

El regidor del PSC, Rafa Delgado creu que no es justifica l’empresonament. El socialistes reiteren que el conflicte ha d’acabar en un procés de diàleg i negociació.

balanc presos 3

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt mostra la seva indignació i condemna total a l’empresonament. Per el regidor són mesures desproporcionades i injustes.

balanc presos 4

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin malgrat respectar la decisió judicial, no comparteix que a part del govern de la generalitat se’ls acusi de rebel·lió.

balanc presos 5

Com a resposta, l’Ajuntament de Tordera, entitats municipalistes i crida per la democràcia han convocat una concentració a la plaça de l’ajuntament a les 19:00h.

ÚLTIMES NOTÍCIES