IniciNoticiesMedi ambientLes ADF del Maresme demanen franges de protecció a la C-32 per...

Les ADF del Maresme demanen franges de protecció a la C-32 per evitar incendis

autopistasantvicencdemontaltLa Federació de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) del Maresme i del sud-est del Vallès Oriental alerten que si no s’arrangen els marges de l’autopista C-32, sobretot els que queden a la banda dels nuclis urbans, seguiran produint-se incendis en aquesta zona. Segons la federació, encara hi ha molts ajuntaments que conviuen amb l’autopista – entre ells el de Tordera- que no s’han posat al dia pel que fa al compliment de prevenció d’incendis i això és activa encara més l’alerta cada estiu.

Des de les ADF recorden que ara mateix hi ha una Llei de la Generalitat que va ser modificada el 2014, segons la qual, a més de protegir les urbanitzacions que hi ha a tocar de l’autopista, cal mantenir una franja de seguretat davant de nuclis urbans. Escoltem el president de les ADF del Maresme, Oriol Bassa.

proteccio incendis 1

 Les ADF demanen que es mantinguin franges de 25 metres d’amplada de baixa càrrega de combustibilitat, paral·leles a tot el perímetre exterior de les autopistes i les seves instal·lacions – com benzineres o restaurants-  per evitar incendis.

proteccio incendis 2

Aquesta situació de perill – que, segons les ADF es podria solucionar amb les franges de 25 metres- és perceptible a banda i banda de la C-32, especialment des de Mataró a Argentona a Calella i Pineda de Mar. Davant d’aquesta situació de perill, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Dosrius , Palafolls o Tordera són alguns dels municipis que ja han començat a adaptar el plànol de modificació de l’autopista, tal i com marca la llei, afegeix. 

ÚLTIMES NOTÍCIES