Torna Prudenci Bertrana aquesta tarda a la Biblioteca amb una conferència de Xavier Sanjuan


conferencia sanjuan prudenciTordera enceta aquest divendres la programació de Festa Major 2017 i ho fa amb el personatge de l’any: Prudenci Bertrana. Dins de les activitats de l’Any Bertrana, s’ha organitzat aquesta tarda a la Biblioteca una nova conferència sobre el fill il·lustre del municipi. Porta per títol “Prudenci Bertrana i les seves relacions amb Tordera” i va a càrrec del filòleg torderenc Xavier Sanjuan. La conferència s’inclou en els actes de commemoració el 150è aniversari del naixement de Prudenci al nostre municipi i està organitzada pel Cercle d’Història de Tordera.

Després que la Institució de Lletres Catalanes li confiés la producció d’un llibre sobre Bertrana, Xavier Sanjuan explica en la conferència quin és el vincle personal de l’autor amb la vila de Tordera. En la sessió d’avui, el torderenc disseccionarà també les referències de Bertrana al nostre municipi en les seves obres literàries.

xavier sanjuan conferencia 1

La conferència es dividirà en dues parts. En primer lloc, Sanjuan es centrarà en la infància de Bertrana a Tordera. En segon lloc, es fixarà en les visites de l’escriptor al seu poble natal. Xavier Sanjuan ens ha avançat a Ràdio Tordera alguns dels assumptes que abordarà a la ponència.

xavier sanjuan conferencia 2

La conferència “Prudenci Bertrana i les seves relacions amb Tordera” tindrà lloc aquesta tarda a les 19:30h, a la Biblioteca de Tordera. El cicle de conferències seguirà al setembre amb “Bertrana Comentat”, un recorregut per la vida i obra de l’autor que aproparà l’escriptor torderenc al gran públic.