IniciNoticiesCulturaTordera escollirà per primera vegada aquesta Festa Major l'Hereuet i la Pubilleta

Tordera escollirà per primera vegada aquesta Festa Major l’Hereuet i la Pubilleta

04618Un dels actes més tradicionals que es celebra durant la Festa Major és la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Tordera. Aquest 2017, amb la voluntat de donar a conèixer i impulsar la tradició del pubillatge, des de la Regidoria de Festes s’aposta per la creació de la figura de la Pubilleta i Hereuet de Tordera.
En la línia que  segueixen els veïnats com el de Sant Daniel, la Regidoria de Festes vol promoure l’elecció d’aquesta figura entre el públic més menut, a fi de mantenir aquesta tradició i que els més petits participin de les diferents activitats municipals a través d’aquesta figura de representació dels valors i les tradicions catalanes. Ho explica la regidora de festes, Sílvia Català.

Hereuet i pubilleta 1

Podran presentar-se a Hereuet i Pubilleta de Tordera tots els nens i nenes empadronats a Tordera i que tinguin entre 7 i 10 anys (nascuts entre el 2007 i el 2010). Caldrà que presentin la sol·licitud normalitzada de candidatura a l’OAC de l’Ajuntament fins al 19 de juliol.

Per altra banda, tots els nois i noies d’entre entre 18 i 21 anys (nascuts entre el 1996 i el 1999) també poden presentar ja la seva candidatura a Pubilla i Hereu de Tordera 2017. Per fer-ho hauran d’omplir la instància normalitzada a tal efecte i presentar-la a l’OAC de l’Ajuntament fins al 19 de juliol.

Totes les candidates i els candidats a hereu, pubilla, hereuets i pubilletes apareixeran al díptic informatiu del pubillatge. Aquest díptic es repartirà porta a porta juntament amb el programa de la Festa Major. Per aquest motiu, un cop presentada la instància, es demana que els candidats i candidates a hereu i pubilla redactin un escrit, d’un màxim de 400 paraules, on es presentin, expliquin a què es dediquen, quines són les seves aficions i per quin motiu/s vol ser pubilla o hereu de Tordera 2017.

Els candidats i candidates a  hereuet i pubilleta també hauran de redactar un escrit, d’un màxim de 50 paraules, on es presentin i expliquin quines són les seves aficions.  Ho detalla la regidora de festes, Sílvia Català

hereuet i pubilleta 2

Aquests escrits els hauran d’enviar al correu electrònic serveispersonals@tordera.cat abans del 21 de juliol.  Tanmateix, tots els candidats/es a pubilla o hereu i a pubilleta i hereuet hauran d’anar a Pasqual fotògrafs per tal de fer la foto que apareixerà al díptic. Segons la regidora de festes, el sistema d’elecció de l’Hereu, la Pubilla, l’hereuet i la pubilleta serà com cada any mitjançant votació popular, a través de les butlletes que s’inclouen al programa de Festa Major (que es podran dipositar a les urnes que hi haurà repartides durant els actes de la festa) i també per internet a tordera.cat, introduint el codi que es facilita a cada programa imprès.

hereuet i pubilleta 3

La proclamació de la Pubilla, Hereu, Pubilleta i Hereuet de Tordera tindrà lloc el proper 23 d’agost, a les 19.30 h a la Plaça de la Concòrdia i comptarà amb la participació dels representants del pubillatge de Tordera, dels pobles veïns i dels representants de títol comarcal i nacional.

ÚLTIMES NOTÍCIES