IniciNoticiesMedi ambientEn marxa la campanya per una revetlla segura

En marxa la campanya per una revetlla segura

revetlla segura sant joanLa Regidoria de Seguretat i Civisme impulsa, un any més, la campanya preventiva “Passa-t’ho bé, no et cremis” amb motiu de les properes revetlles de Sant Joan i de Sant Pere.

Així, la Policia Local de Tordera ha establert un programa amb tres àmbits d’actuació. En un primer àmbit, els agents faran una inspecció a les casetes de venda de petards per tal que s’ajustin a la normativa vigent i compleixin amb els requisits de seguretat.

En segon terme, es faran accions de prevenció en menors a fi de d’evitar casos en què els menors d’edat utilitzi o duguin petards d’una classe superior a la que té permesa o detectar un mal ús o un ús inadequat dels petards. En qualsevol d’aquests casos la Policia Local recollirà les dades del menor, esbrinarà on s’han adquirit els petards i si ho ha fet acompanyat d’un adult, es posarà en contacte amb els pares/tutors, es recollirà els petards en dipòsit, se’n prendrà acta i es notificarà els pares/tutors sobre l’obertura de l’acta.

En cas d’actes vandàlics, molèsties, perill o similars, es procedirà de la mateixa manera tot i que els petards utilitzats siguin d’una classe per la qual el menor està autoritzat, independentment de les possibles conseqüències que se’n derivin pels danys ocasionats. Precisament, aquesta setmana es van comissar  petards a nens de 5-6 anys que no tenien l’edat suficient per fer-los servir

Finalment, la Policia Local, a través de la patrulla d’urbanitzacions farà controls en els punts on s’encenguin fogueres (en aquest sentit es recorda que és necessari demanar permís a tal efecte i complir les condicions de seguretat per encendre-la atenent la normativa de prevenció d’incendis). La cap del servei d’informació de Protecció Civil, Xesca Baró, explica que hi ha dos consells bàsics que cal seguir: d’una banda, comprar el material pirotècnic en establiments autoritzats i, de l’altra, seguir totes les instruccions a l’hora de manipular-lo. No portar els petards a les butxaques, recollir la roba estesa i el tendal o tancar finestres i portes són algunes de les mesures bàsiques a seguir.

revetlla segura

En el desenvolupament de la campanya participaran les unitats d’Intervenció i d’urbanitzacions de la Policia Local. L’ Oficina d´Atenció al Ciutadà de la Policia serà l’encarregada de les gestions encaminades a la reparació dels possibles danys, de la comunicació als pares o tutors, del lliurament als pares del material comissat i de l´arxiu de les actes. La regidoria de Medi Ambient, per la seva banda, també forma part de la campanya preventiva en tant que afecta la prohibició de fer foc al bosc.

ÚLTIMES NOTÍCIES