Els bombers podran quantificar els casos de pobresa energètica


Membres de l'APE i bombers sortint ahir del Departament d'Interior Foto: EL PUNT AVUI.

Membres de l’APE i bombers sortint ahir del Departament d’Interior Foto: EL PUNT AVUI.

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra identificaran casos de pobresa energètica a partir del juliol. És una reivindicació de l’Aliança Contra la Pobresa Enrgètica, amb qui Interior s’ha compromès avui. La setmana vinent una comissió tècnica mixta engegarà el dispositiu perquè l’1 de juliol estigui operativa.

A proposta de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, bombers i mossos inclouran una sèrie d’indicadors després de fer els seus serveis. Serviran per identificar, quantificar i prevenir casos de vulnerabilitat o de pobresa energètica i derivar-los als serveis socials. La portaveu de l’Aliança, Maria Campuzano, s’ha mostrat molt satisfeta al sortir de la reunió amb el conseller d’Interior, Jordi Jané. 

bombers pobresa 1

Segons Campuzano, els Serveis Socials desconeixen el 80% de casos que reben avís de tall de subministrament.

bombers pobresa 2

 El representant dels Bombers, Antonio del Río, ha explicat quins són els indicadors que tindran en compte.

bombers pobresa 3

Ja fa un mes que l’ajuntament de Barcelona ho aplica i els serveis socials han rebut 30 avisos per part dels bombers de la ciutat. A partir de l’1 de juliol s’aplicarà a tot Catalunya.