IniciNoticiesMedi ambientComença la segona edició del programa d’horts urbans ecològics

Comença la segona edició del programa d’horts urbans ecològics

hortsAquest mes s’ha engegat a Tordera la segona edició del programa d’agricultura social i urbana “3C, Conreem el clima i la comunitat”. Es tracta d’un projecte social, en què hi participaran 15 veïns i veïnes del municipi, que combina la formació teòrica i pràctica per aprendre a treballar un hort urbà. L’Ajuntament de Tordera va cedir a Humana, l’entitat promotora del projecte, un terreny de 3.000 metres quadrats, situat a la carretera de Fogars, per tirar endavant aquest projecte social al nostre poble. La coordinadora de l’activitat, Daniela Conde, ha explicat els objectius del programa 3C.

170324_001

La primera edició d’aquest programa d’horts urbans, que va començar al 2015, ja ha finalitzat. De fet, han sigut onze, els torderencs i torderenques, que durant dos anys s’ha participat d’aquest projecte sostenible. En total, s’ha arribat a recollir 4 tones d’aliments que s’han destinat a l’autoconsum dels participants i les seves famílies. Malgrat que el projecte formatiu ja s’ha acabat per aquesta desena de participants, no hauran d’abandonar els horts, perquè només s’estava explotant la meitat del terreny disponible. Després d’arribar a un acord amb el Consistori i Humana, el grup podrà continuar la seva acció productiva. A canvi, hauran de donar part de la seva collita al Rebost de Tots de Tordera. Ens dona més detalls el tècnic d’Humana, Ángel Cabezas.

170324_001

Els usuaris són veïnes i veïns del municipi derivats des de l’àrea d’Atenció Social i Serveis a les Persones. El programa “3C, Conreem el clima i la comunitat” de la Fundació Humana ja suma la gestió de 6 horts socials a Catalunya, 2 a la Comunitat de Madrid i 1 a Andalusia.

ÚLTIMES NOTÍCIES