IniciNoticiesCulturaAjuntament, Generalitat i institucions culturals fan pinya per donar a conèixer la...

Ajuntament, Generalitat i institucions culturals fan pinya per donar a conèixer la figura de l’escriptor i pintor, Prudenci Bertrana, fill de Tordera

ETIQUETA_BERTRANALa Regidoria de Cultura fa un bon balanç del primer trimestre de les activitats organitzades al voltant de l’Any Bertrana en motiu del 150è aniversari del naixement de l’escriptor i pintor torderenc Prudenci Bertrana. El 22 de desembre de 2016, el Ple Municipal de l’Ajuntament va fer el primer pas en el programa de commemoracions amb el nomenament de l’escriptor i pintor torderenc com a fill il·lustre de Tordera. El 23 de desembre es va fer la presentació oficial a la Biblioteca de Tordera en un acte que va comptar amb l’assistència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí i l’alcalde, Joan Carles Garcia.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona també s’han sumat a la reivindicació de la figura de Bertrana amb l’organització de diferents iniciatives que permetran donar major dimensió i reconeixement a la seva obra i a la seva biografia. Al mes de gener, la Generalitat va publicar el decret oficial de l’Any Bertrana. L’homenatge es va oficialitzar l’1 de març passat en un acte al Palau de la Generalitat presidit pel President Puigdemont i pel conseller de Cutlura, Santi Vila. L’Ajuntament de Girona, per la seva banda, també va presentar al mes de gener les activitats que té previstes en un acte organitzat al Museu d’Art de Girona amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, el comissari de l’Any i el conseller de Cultura. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia destaca la qualitat dels actes que es preveuen en aquest any Bertrana i realça la figura de Prudenci Bertrana, com a fill de Tordera.

alcalde prudenci 1

El dia 19 de gener, coincidint amb la data del naixement de Prudenci Bertrana, es va estrenar l’espectacle literari Més Bertrana, més! al Teatre Clavé de Tordera. Aquest acte, produït per l’Ajuntament de Tordera i la Cobla Ciutat de Girona, ha estat recentment guardonat als Premis Capital de la Sardana en la categoria d’iniciatives renovadores. Ho explica l’ alcalde, Joan Carles Garcia.

alcalde prudenci 2

La Biblioteca de Tordera acull aquests dies l’exposició organitzada amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes “Prudenci Bertrana. L’ideari Bàrbar”. Aquesta mostra, que tracta sobre la vida i l’obra de Prudenci i Aurora Bertrana i el seu context històric, es podrà visitar fins al 10 d’abril. També, aquest diumenge 26 de març el Teatre Clavé programa “Prismes, Miralls, Bertrana”, un espectacle que combina música, dansa, teatre, projeccions audiovisuals i literatura.

ÚLTIMES NOTÍCIES