IniciNoticiesMedi ambientEs preveu una primavera complicada pels al·lèrgics al pol·len de les plantes

Es preveu una primavera complicada pels al·lèrgics al pol·len de les plantes

logo SCAIC 1Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) preveuen que el nivell de pol·len a l’atmosfera serà “alt” aquesta pròxima primavera, especialment pel que fa a espècies com el plataner, la parietària, les gramínies o l’olivera. L’augment de la temperatura a la Terra i l’increment de les emissions de CO2 allarguen el període de pol·linització i també afavoreixen una major producció. Aquest context favorable a la pol·linització ha provocat que, en els últims anys, el nombre de la població al·lèrgica hagi passat del 15% al 25%, i la previsió és arribar al 50% d’al·lèrgics el 2050, un escenari que complicarà l’atenció dels pacients, segons les previsions de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC). Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’àrea de Pneumologia coincideix amb la previsió i, sense caure en l’alarmisme, demana als pacients que prenguin totes les precaucions possibles. Ho explica la pneumòloga Núria Bruguera en declaracions a Ràdio Calella.

allergia 1

Els símptomes de les al·lèrgies al pol·len deriven, en la majoria dels casos, en la inflamació dels conductes respiratoris.

allergia 2

Segons denuncia la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica, a les comarques gironines només hi ha dos especialistes al·lergòlegs, un per a tot el Maresme, cap a Osona ni a l’Alt Penedès, mentre que les llistes d’espera en alguns centres del Baix Llobregat és de dos anys. Ho denuncia la seva presidenta Teresa Dordal.

allergia 3

A Catalunya es calcula que hi ha un milió i mig de persones amb al·lèrgies respiratòries diagnosticades.

ÚLTIMES NOTÍCIES