IniciNoticiesComerçAvui es celebra el Dia Mundial dels Drets del Consumidor

Avui es celebra el Dia Mundial dels Drets del Consumidor

Dia-Mundial-Consumidor-680x274Avui se celebra el Dia Mundial dels Drets del Consumidor. Una campanya impulsada des de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Consum Local per sensibilitzar al ciutadania els seus drets com a persones consumidores. A Tordera, l’Ajuntament disposa d’una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) des d’on qualsevol ciutadà/ana pot assessorar-se i informar-se, per exemple, de com presentar una queixa.

Enguany la celebració d’aquest dia però arriba molt condicionat per la sentència europea sobre les clàusules sòl de les hipoteques i de quina manera els afectats poden recuperar els seus diners. En aquestes reclamacions hi juguen un paper molt important els ajuntaments i la Diputació de Barcelona. Val la pena destacar que a finals de gener es va entrar en vigor el RDL 1/2017, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, limitat en el temps, voluntari i gratuït per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports cobrats indegudament per les entitats bancàries als seus clients. Laura Martínez és diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona.

consum

Properament a Tordera, el dia 31 de març, s’oferirà una xerrada sobre clàusules terra oberta a tothom. Serà a càrrec d’ AICEC-ADICAE a les 18:30 a la biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES