IniciNoticiesPolíticaLa Generalitat engega una campanya per lluitar contra els desnonaments

La Generalitat engega una campanya per lluitar contra els desnonaments

consellera borras desnonamentsLa Generalitat promou una campanya per lluitar contra els desnonaments. L’objectiu és informar sobre els ajuts de què disposa per evitar execucions hipotecàries o de lloguer. Segons el Govern, gràcies a aquestes prestacions, en els darrer cinc anys s’han parat 19.400 desnonaments a Catalunya. 

El govern insisteix que l’any passat es van destinar més de 100 milions d’euros a prestacions i ajuts per evitar la pèrdua de l’habitatge, un increment de més de 26 milions d’euros si es compara amb l’any anterior i del 115% respecte al 2012. Segons la consellera Meritxell Borràs, mai hi ha hagut tants diners per evitar desnonaments amb un Estat que ha retallat fins al 50% la seva aportació.

habitatge borras

Com a novetats d’aquest 2017, la consellera ha explicat que es posaran en marxa 7 milions d’euros per expropiar pisos amb la complicitat dels municipis, per incrementar el parc d’habitatge de lloguer social. En aquest àmbit, el 2016 s’han posat a lloguer social 1703 pisos més, un 6,6% més que l’any anterior. Gràcies als 14 milions recollits per l’impost de pisos buits, s’ha aconseguit posar a llogar 276 pisos exercint el dret de tanteig i retracte als municipis de demanda acreditada. L’any passat també es van tancar 3.660 habitatges d’entitats financeres que s’han compromès a cedir-los en els propers anys. 

ÚLTIMES NOTÍCIES