IniciNoticiesEntitatsLa residència geriàtrica l’Albert recull 1.124 euros que es destinaran a una...

La residència geriàtrica l’Albert recull 1.124 euros que es destinaran a una fundació de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències

reifa-alzheimer-albertEl passat 21 de setembre es va commemorar el dia mundial de l’Alzheimer. La residència geriàtrica l’ Albert de Tordera va organitzar un seguit d’activitats per conscienciar a la població sobre aquesta malaltia. A través d’una rifa solidària, es van recollir 1124 euros que es destinaran a una federació d’associacions de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències. A la tarda es va projectar un vídeo representat per diferents residents del centre on explicaven un dels millors records de les seves vides.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva que produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. L’educadora social de la residència l’Albert, Sílvia Santjaume explica quina és la incidència de la malaltia a escala mundial.

balanc-alzheimer

Aquesta malaltia és la principal causa de demència en els majors de 65 anys i se sol iniciar 15 o 20 anys abans de manifestar-se clínicament. Des de que es detecta fins que s’arriba a la fase final, poden passar deu o quinze anys més.

ÚLTIMES NOTÍCIES