IniciNoticiesMedi ambientOberta la convocatòria per cobrir 4 places de bombers voluntaris a Tordera.

Oberta la convocatòria per cobrir 4 places de bombers voluntaris a Tordera.

CoRlMpcUAAE5dchEl departament d’Interior vol reforçar els efectius de bombers voluntaris, amb 350 noves places. De les places ofertades, n’hi ha quatre de vacants al parc de bombers de Tordera. De bombers voluntaris, actualment n’hi hi ha més de 2.171 inscrits a tot Catalunya, gairebé tants com de funcionaris (2.363). Però, només uns 1.300-1.400 estan en actiu, la resta formen part de la secció de veterans, o tenen poca disponibilitat.

Dels 150 parcs de bombers que hi ha a Catalunya, 77 són voluntaris, en llocs tant importants com per exemple Tordera.

Interior creu, que els efectius voluntaris estan lluny de la xifra òptima necessària per cobrir les mancances que hi ha en aquests parcs. Pascual Gàmez, és coordinador dels bombers voluntaris.

bombers voluntaris

Per primer cop, els aspirants hauran primer de superar les proves abans d’ingressar al cos de voluntaris, en una formació comparable a la dels bombers funcionaris. El termini de presentació de sol·licituds s’allargarà fins al 23 de setembre d’enguany i per presentar-s’hi cal complir els següents requisits mínims: : haver complert 18 anys, tenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria o equivalent, o estar en condicions d’obtenir-lo; tenir la residència a 15 km de radi, com a màxim, del parc de bombers al qual es vol adscriure i no patir cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi l’exercici de les funcions pròpies de la secció activa.La convocatòria de 350 places per a voluntaris, se suma al concurs públic endegat per Interior, per a 153 places per a bombers funcionaris –i, en aquest cas, que no se’n creava des del 2011-.

ÚLTIMES NOTÍCIES