IniciNoticiesSocietatLa línia RG1 de Rodalies que connecta Girona amb Tordera perd 180...

La línia RG1 de Rodalies que connecta Girona amb Tordera perd 180 usuaris diaris respecte al primer any de servei

03692La nova línia de rodalies que connecta les comarques de Girona amb Tordera i el Maresme va transportar una mitjana de 1.751 passatgers al dia durant el 2015, el primer any complet des que es van desplegar. És menys que la mitjana dels últims 9 mesos de 2014.

En total, al cap de l’any, estem parlant de 430.000 usuaris transportats, 39.000 més que el 2014 però hem de tenir en compte que el servei va començar a finals de març i que aquell any només va funcionar 9 mesos.

Això vol dir que la mitjana de passatgers per dia va ser superior el 2014 que l’any passat. El secretari d’Infrastructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que aquest 2016 no es tocaran horaris i que seguirà havent-hi servei de cap de setmana només els mesos d’estiu.

Font creu que els ens locals haurien d’intentar fomentar l’ús de les rodalies, sobretot, en esdeveniments especials.

font rodalies

La línia gironina de Rodalies disposa d’una vintena de freqüències de dilluns a divendres. Tant en el primer com en el segon any de servei, la Generalitat va apostar per programar freqüències de la RG1 els caps de setmana dels mesos d’estiu. Quan aquest març es compleixi el segon any complet de la posada en funcionament de la línia, també farà un any i mig de l’entrada en servei de la integració tarifària de Rodalies a la demarcació de Girona.

ÚLTIMES NOTÍCIES