IniciNoticiesPolíticaTordera demana formalment a les entitats bancàries que cedeixin els pisos buits...

Tordera demana formalment a les entitats bancàries que cedeixin els pisos buits a la borsa de lloguer social

salvador giraltL’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament ha demanat formalment a totes les entitats bancàries que, en un període màxim de 30 dies, posin en marxa les mesures necessàries per posar en disposició de l’Ajuntament el parc d’habitatges buits que tenen en propietat a Tordera.

Atenent la normativa vigent en termes d’habitatge, que estableix l’obligació dels ajuntaments de garantir el dret a un habitatge digne i els propietaris d’habitatges a destinar-los a complir les funcions socials que els corresponen, la petició del consistori persegueix un doble objectiu: donar sortida als pisos buits a través de la borsa d’habitatge de lloguer per a polítiques socials i facilitar més eines a l’administració per lluitar contra l’ocupació il·legal de pisos al municipi. Salvador Giralt és el coordinador de la mesa local de l’habitatge.

giralt habitatges

Des de l’inici d’aquest mandat, el consistori ha donat suport a diferents iniciatives legislatives i populars per tal que s’afavoreixin mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. En paral·lel, també s’han iniciat converses amb diferents entitats financeres propietàries d’habitatges a Tordera per agilitzar la cessió voluntària dels pisos buits, que la Generalitat quantifica en més de 300. La voluntat del consistori és continuar aquestes línies de diàleg, reservant-se la possibilitat d’aplicar la Llei del dret a l’habitatge en cas que es detectin situacions anòmales de desocupació per imposar, si escau, les sancions previstes a la Llei del dret a l’Habitatge.

ÚLTIMES NOTÍCIES