IniciNoticiesMedi ambientL’aigua potable de la urbanització Niàgara Park no és apte pel consum...

L’aigua potable de la urbanització Niàgara Park no és apte pel consum per excés d’antimoni.

IMG-20151016-WA0000L’empresa Aqualia ha emès una carta dirigida als veïns de la urbanització Niàgara Park informant que l’aigua no és apte pel consum. En aquest sentit, es comunica que en els darrers controls analítics realitzats s’ha detectat un excés del paràmetre Antimoni, en l’aigua que abasteix la urbanització Niàgara Park, que prové de la font de Fogars de la Selva. Aquí és on hi ha el problema.

El valor màxim legal per a l’antimoni és de 5 micrograms/litre, havent-ne detectat valors compresos entre 6 i 7 micrograms/litre. Com a conseqüència de la superació del valor màxim legal, segons la normativa vigent, l’autoritat sanitària competent ha qualificat l’aigua com a No apta per al consum, no podent fer servir l’aigua de la xarxa pública per beure, menjar i per a l’elaboració dels aliments, tot i que es pot utilitzar per a altres usos que no suposin la seva ingesta, tals com el rentat de roba, dutxar-se, rentar plats, entre altres. En dóna més detalls, el regidor de Sostenibilitat, Obres i Serveis, Carles Seijo.

seijo antimoni niagara 1

Mentre duri el problema, Carles Seijo diu que s’ha buscat un camió cuba especial per a poder repartir aigua entre els veïns de Niàgara Park.

seijo antimoni niagara 2

Aquesta qualificació de l’aigua com a No apta per al consum es mantindrà fins a nou avís. Segons la carta, l’empresa Aqualia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tordera i amb les autoritats sanitàries, està estudiant diferents mesures per a solucionar la situació en el menor termini de temps possible.

Per a qualsevol aclariment o informació addicional que precisin, poden dirigir-se a les oficines d’Aqualia o als números d’atenció al client 900.81.40.81 o 900.81.40.82. Escoltem el regidor Carles Seijo.

seijo antimoni niagara 3

De moment no se saben els motius que han provocat aquest augment d’Antimoni en l’aigua que abasteix la urbanització Niàgara Park, i que es va detectar divendres al matí. De seguida es va posar en marxa el protocol d’actuació en aquests casos, amb tots els agents implicats.

ÚLTIMES NOTÍCIES