IniciNoticiesComerçL'Ajuntament aprova dos dies festius addicionals d'obertura comercial

L’Ajuntament aprova dos dies festius addicionals d’obertura comercial

IMG-20150827-WA0004Els 12 d’octubre (festa nacional espanyola) i el 1 de novembre (tots sants) són els dos dies festius d’obertura addicionals aprovats per l’Ajuntament de Tordera per l’any 2016.

Els dies escollits pel consistori torderenc s’afegeixen als ja establerts pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya,  que són iguals per a tot el país. Així doncs, durant el 2016 els comerços poden obrir a Tordera els següents festius: 3 de gener (Campanya de Reis); 10 de gener (Rebaixes d’Hivern); 3 de juliol (Rebaixes d’estiu); 15 d’agost (temporada d’estiu); 6, 8, 11 i 18 de desembre (Campanya de Nadal).

El regidor convergent Àngel Pous explicava que les dates s’ han consensuat amb les dues associacions de comerciants del municipi.

comercos pous

Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM, Rafa Delgado del PSC i Xavier Pla d’ERC+Gent de Tordera, van votar favorablement a la proposta.

comercos altres grups

El plenari també va aprovar el dos festius per l’any 2017 que seran el 15 d’agost i el 12 d’octubre. Els establiments comercials dedicats essencialment a la venda al públic de mercaderies estan subjectes a l’horari general d’obertura de 72 hores setmanals, entre les 7:00h i les 22:00h, de dilluns a dissabte, amb l’obligació de tancar els diumenges i els festius no específicament autoritzats. A Tordera és permès obrir el diumenge per la celebració del mercat.

Hi ha algunes excepcions a l’horari general, com per exemple les pastisseries, els forns de pa, les xurreries, les floristeries, els establiments de venda de premsa o les benzineres, que botigues o establiments que no tenen cap limitació d’obertura. Altres comerços, com ara els d’alimentació de menys de 150 m² que no pertanyin a grups o cadenes de distribució, poden obrir tots els dies excepte l’1 de gener i el 25 de desembre. En canvi, els establiments dedicats a la prestació de serveis, tenen horari d’obertura lliure.

ÚLTIMES NOTÍCIES