IniciNoticiesMedi ambientVEÏNS DE SANT PERE DE RIU VISITEN LA DEPURADORA DE BIARRITZ PER...

VEÏNS DE SANT PERE DE RIU VISITEN LA DEPURADORA DE BIARRITZ PER CONÈIXER LES CARACTERÍSTIQUES QUE TINDRÀ LA FUTURA EDAR DE L’ALT MARESME, QUE SERÀ DEL MATEIX MODEL.

Una delegació de veïns de Sant Pere de Riu, representants dels ajuntaments de Pineda i Tordera i tècnics responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua van visitar divendres passat l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Biarritz (França).
La visita va servir per comprovar “in situ” l’afectació que tindrà sobre el terreny la nova depuradora de l’Alt Maresme que s’està construint al sector de Sant Pere de Riu i que compartirà característiques amb l’EDAR de Biarritz. El regidor de medi ambient, Carles Aulet valorava positivament la visita.

Durant la visita, els veïns i representants municipals van conèixer el sistema de funcionament de la depuradora i la integració d’aquest equipament en el seu entorn, sense olors, ni sorolls i en consonància amb el medi. Carles Aulet explica quines són les característiques de la depuradora.

Les obres de construcció de la nova estació depuradora de l’Alt Maresme s’estan duent a terme a l’antic sector de la cantera de Montpalau, al terme municipal de Tordera, prop del veïnat de Sant Pere de Riu. Les obres, que van començar al mes de maig, tindran un període d’execució de 20 mesos. La nova estació depuradora de l’Alt Maresme donarà servei a les poblacions de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Palafolls.

ÚLTIMES NOTÍCIES