IniciNoticiesPolíticaJOSÉ LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO SERÀ, DE NOU, PRESIDENT DE L'ESTAT ESPANYOL. LES...

JOSÉ LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO SERÀ, DE NOU, PRESIDENT DE L’ESTAT ESPANYOL. LES ELECCIONS GENERALS DEIXEN A TORDERA UN ESPECTACULAR ASCENS DEL PARTIT SOCIALISTA QUE ES CONVERTEIX EN LA FORÇA MÉS VOTADA.

El PSOE torna a guanyar les eleccions generals però l’ascens considerable del Partit Popular confirma un tomb general cap al bipartidisme. L’augment del nombre d’escons socialistes prové de Catalunya, on CiU es manté, però Esquerra rep un correctiu que li fa perdre cinc escons. El vot útil deixa IU sense grup parlamentari, els nacionalistes gallecs i canaris aguanten i UPiD aconsegueix que Rosa Díez entri al Congrés.

Les eleccions generals a Tordera, van presentar un espectacular ascens dels socialistes. El PSC, es va convertir amb la força política més votada a Tordera, amb 3275 vots que representa un 46%. El regidor, Josep Romaguera, valorava així els resultat socialistes a Tordera.

CiU va aconseguir ahir 1892 vots, el 27%, que deixa als nacionalistes com a segona força política a Tordera. El president de la federació i candidat a les generals, Carles Deprius, valorava la dades.
El partit popular va aconseguir 982 vots, el que representa un 14%, millorant els resultats que fa 4 anys. Xavier Martin ens valorava els resultats.

ERC, va patir ahir un forta davallada de vots respecte les eleccions generals del 2004. Els republicans, van aconseguir ahir a Tordera, 496 vots, el que representa un 7%. El president d’ERC a Tordera, Josep Garcia, valorava els resultats.

Iniciativa per Catalunya-els verds, també va experimentar ahir una davallada amb 191 vots. Joan Carles Viñoles ens parla sobre les dades d’ahir.
En total a Tordera, van votar 7147 persones, de les 10987 que tenien dret a vot, el que representa un 65% de participació, 8 punts per sota que fa 4 anys.

Per conèixer més dades sobre les eleccions generals 2008 a Tordera, cliqueu aquí.

ÚLTIMES NOTÍCIES