IniciNoticiesSocietatLA DIRECCIÓ DE FIBRACOLOR ACCEPTA LA DEMANDA DELS TREBALLADORS D’UNA INDEMNITZACIÓ DE...

LA DIRECCIÓ DE FIBRACOLOR ACCEPTA LA DEMANDA DELS TREBALLADORS D’UNA INDEMNITZACIÓ DE 40 DIES PER ANY TREBALLAT I 22 MENSUALITATS.

La direcció de l’empresa i els treballadors de fibracolor van arribar ahir a la a un acord per firmar l’expedient de regulació de la plantilla. La direcció de l’empresa ha acceptat les demandes dels treballadors, que exigien una indemnització de 40 dies per any treballat, amb 22 mensualitats. El límit per als pagaments serà de 80.000 euros per als casos que s’acostin a la xifra màxima. A més, inclou un programa de prejubilacions a partir dels 55 anys assegurant el 80% del salari fins als 61 anys. Amb aquest pla es podria beneficiar una trentena d’empleats. El president del comitè d’empresa, Miguel Angel Ariza explicava el resultat de la reunió d’ahir, que es va prolongar durant més de 6 hores.

Segons van indicar els portaveus de l’empresa, amb aquest acord s’ha buscat el benefici dels treballadors per la via del diàleg. La decisió de tancar fibracolor, que la direcció manté que és irreversible, arriba dos mesos desprès que l’empresa anunciés que presentaria un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar la meitat de la plantilla. El calendari previst per la companyia per el tancament es durà a terme en dues fases. A partir d’avui, els treballadors que vulguin rescindir el seu contracte de manera voluntària ho podran sol·licitar amb les condicions pactades. El comitè ha establert una comissió de seguiment d’aquestes baixes. Segons va precisar empresa, el límit d’aquest procés serà fins al febrer i amb un màxim de 150 empleats. Després, de manera progressiva per no afectar la producció, s’anirà reduint la plantilla fins al 31 de juliol.

ÚLTIMES NOTÍCIES