IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA ES COMPROMET A GESTIONAR LA SITUACIÓ DELS TREBALLADORS DE...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA ES COMPROMET A GESTIONAR LA SITUACIÓ DELS TREBALLADORS DE FIBRACOLOR PER FACILITAR LA SEVA REINSERCIÓ LABORAL.

Davant l’anunci del proper tancament de l’empresa Fibracolor l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha anunciat que des de l’Ajuntament de Tordera es gestionarà la situació social que es pugi derivar d’aquest tancament entenent que es tracta d’una situació preocupant i complicada per als treballadors.

L’alcalde ha destacat que, després de les converses mantingudes aquest matí amb l’empresa Fibracolor, “el tancament no és definitiu” i no es descarta la possibilitat de mantenir oberta una petita part de la factoria.

Finalment, l’alcalde també ha anunciat que des de l’Àrea d’Urbanisme s’han paralitzat els tràmits per a la requalificació dels terrenys del sector de Fibracolor que es van plantejar per donar sortida a les necessitats econòmiques i de viabilitat de l’empresa.

Des de la Regidoria de Promoció de la Vila es buscaran mitjans per fer front a aquesta situació, com ara l’estudi del perfil dels treballadors o la prospecció d’empreses de Tordera i voltants que puguin donar sortida a aquest personal. En aquest sentit, el regidor Bernat Costas ha anunciat que també s’està treballant amb els punts d’inserció laboral propers a Tordera per gestionar la situació i d’aquesta manera, intentar reubicar els treballadors que poden tenir més risc a l’hora de trobar nova feina. Costas valorava la situació.

D’altra Banda, els partits polítics a l’oposició també han mostrat la seva preocupació davant la situació de l’empresa fibracolor. El regidor del PSC, Josep Romaguera assegura que la notícia és terrible pels treballadors. Romaguera lamenta tenir en aquest moments poca informació sobre el tancament, i confia ser citat properament per els grups de govern per analitzar la problemàtica.

Per la seva banda, el regidor del MAT, Josep Alsina assegura que aquesta és una mala notícia per Tordera i d’aquesta manera és compleixen els mals auguris dels últims mesos.

Fibracolor diu que parlar del tancament de la planta de Tordera és encara “precipitat”. Fonts properes a la direcció ho han explicat arran de les notícies aparegudes en les darreres hores, on els sindicats denunciaven aquest final. Tot i no confirmar aquesta versió, l’empresa reconeix que la viabilitat de la fàbrica és “incerta” per la situació del sector. La companyia recorda els esforços fets des de l’any 2000 per mantenir l’activitat industrial a Tordera i assegura que l’objectiu principal són els treballadors.

ÚLTIMES NOTÍCIES