IniciNoticiesPolíticaEL PSC DENÚNCIA IRREGULARITATS EN L'ADJUDICACIÓ DEL SERVEI DE TRANSPORT URBÀ AL...

EL PSC DENÚNCIA IRREGULARITATS EN L’ADJUDICACIÓ DEL SERVEI DE TRANSPORT URBÀ AL EX-REGIDOR LLUIS BARRERA.

El PSC a l’oposició de l’ajuntament de Tordera, va denunciar dijous passat en el ple ordinari, irregularitats en l’adjudicació del transport públic. Els socialistes afirmen que el govern de CiU va adjudicar el transport urbà a l’empresa Autocars Barrera -propietat de l’exregidor Lluís Barrera- quan aquest encara formava part de l’Ajuntament.

El servei públic de transport interurbà va començar a principi de l’anterior mandat. El govern de CiU va argumentar inicialment que es tractava d’una prova pilot, i per això no va convocar cap concurs públic. El servei el va realitzar l’empresa Autocars Tordera SL, regentada per la filla de Lluís Barrera, en aquell moment regidor i exsoci de govern de CiU. L’oposició del PSC va criticar la decisió però no va poder denunciar cap il·legalitat perquè Barrera no entrava en cap incompatibilitat ja que l’empresa adjudicatària, malgrat que està vinculada a la seva família, no era seva.

Just al final del mandat, CiU va treure a concurs públic el servei. El 30 de maig es van obrir les pliques i el 5 de juny es va adjudicar el servei a Autocars Barrera SL, empresa de la qual és titular Lluís Barrera, en aquell moment encara regidor. Barrera havia presentat la dimissió per escrit poc abans, però el ple no la hi va arribar a acceptar mai.

La portaveu del PSC, Conxita Rodríguez, va exigir dijous, en el ple ordinari, l’obertura d’un expedient informatiu per aclarir la legalitat de l’acord i, si cal, la suspensió de l’adjudicació. Rodríguez també va denunciar que el secretari de l’Ajuntament, Lluís Xavier Viñuales, exerceix també d’assessor legal particular de Lluís Barrera.

L’alcalde, Joan Carles Garcia, va explicar que el procés d’adjudicació havia estat correcte, però es va comprometre a demanar un informe sobre el procés.

L’alcalde de Tordera, espera rebre el setembre un informe del secretari municipal sobre el cas i d’aquesta manera aclarir la situació del transport urbà a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES