IniciNoticiesSocietatL'AJUNTAMENT DE TORDERA RECUPERA UN PILAR DEL PONT DE FERRO I EL...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA RECUPERA UN PILAR DEL PONT DE FERRO I EL COL·LOCA A LA PLAÇA DE LA SARDANA COM A MONUMENT HISTÒRIC.

Els serveis tècnics municipals i una empresa especialitzada, van extreure ahir a la tarda del riu, un dels pilars del “pont de ferro”, un dels monuments més significatius de l’història del nostre poble. El pilar es trobava enterrat al Riu Tordera i no s’havia mogut d’aquest indret des que la forta riuada del any 1969 es va emportar el nostàlgic pont. L’ajuntament de Tordera, ha col·locat el pilar en un indret de la plaça de la sardana, amb l’objectiu que es converteixi en un atractiu històric.
El procés de extracció del pilar, ha necessitat l’intervenció d’una espectacular grua de grans dimensions i de dos plataformes. El regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, ha explicat la dificultat en l’execució de l’obra, atès que el pilar pesa 59 tones.

Carles Aulet, assegura que s’adjuntarà en el pilar una placa on s’expliqui l’història del pont de ferro. Aulet, dona per pràcticament acabada la plaça de la sardana.

El primer pont de ferro es va construir l’estiu de 1897, i al novembre del mateix any es va enfonsar per primer cop per culpa d’una riuada. En el anys 50, el monument es va reconstruir amb el reforç de l’estructura i on destaca el pilar recuperat a la plaça de la sardana. Malauradament, l’any 1969 una nova riuada es va emportar definitivament el pont. L’equip de govern, de Convergència i Unió ja va prometre en les eleccions municipals la reconstrucció del pont de ferro. L’exposició del pilar de l’antic pont al parc de la sardana, pot ser el primer pas per l’execució del desitjat projecte.

ÚLTIMES NOTÍCIES