IniciNoticiesPolíticaSom Tordera titlla de trànsfuga a José Carlos Villaro i li demana...

Som Tordera titlla de trànsfuga a José Carlos Villaro i li demana que dimiteixi

ple-octubreTensió en ple municipal. Com era d’esperar, el trencament del pacte de govern entre Som Tordera i CiU i el fet que el regidor José Carles Villaro, fins ara regidor de SOM,  decidís continuar en el govern municipal, va generar molts moments tensos i pujats de to. Abans de començar el plenari, una vintena de persones ja esperaven els polítics amb una pancarta on es podia llegir “José Carlos Villaro no queremos transfugas en Tordera”.

Iniciada la sessió, la intervenció més dura va ser la del regidor de Som Tordera i excompany de Villaro, Salvador Giralt. Aquest va titllar a José Carlos Villaro de trànsfuga. A més, el va acusar de falta de lleialtat i compromís amb els votants de Som Tordera. Segons Giralt, la decisió de José Carles Villaro de continuar en el govern era una traïció i una falta de respecte a la memòria del regidor difunt Carlos Seijo. En aquest sentit, SOM Tordera va demanar la dimissió immediata de José Carlos Villaro, i li  va reclamar l’acte de regidor. Salvador Giralt va assegura que la continuïtat de Villaro en el govern, responia a criteris econòmics.

transfuga-som-tordera

José Carles Villaro serà a partir d’ara regidor no adscrit. Villaro va contestar a la intervenció de Giralt, recordant que el seu compromís no és amb Som Tordera, sinó amb tot el poble de Tordera. Va recordar a Giralt, que ell no podia parlar de deslleialtats, quan havia negociat a esquenes de CiU, un govern alternatiu. Durant la seva intervenció, Villaro va ser increpat per un grup de persones assistents en el plenari. En aquest sentit, el regidor els va demanar que respectessin la seva decisió.

transfuga-villaro

El regidor del PP, Xavier Martin no va entrar a valorar els problemes interns, entre Som Tordera i José Carles Villaro.

transfuga-pp

El regidor del PSC, Rafa Delgado va reconèixer la dedicació i la honradesa de Salvador Giralt durant aquest mesos en el govern municipal. Delgado creu que Salvador Giralt no ha trobat prou col·laboració per tirar endavant els seus projectes.

transfuga-psc

Xavier Pla d’ERC+Gent de Tordera, va lamentar la situació de transfuguisme viscuda a Som Tordera. Pla va exposar que ser regidor és actuar lleialment i que això no havia succeït amb el regidor Villaro.

transfuga-erc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va començar la seva intervenció sense voler posicionar-se davant el moviment interns a Som Tordera. Malgrat això, va recordar que el seu govern ha donat sempre plena llibertat per treballar a totes les regidories, sense posar pals a les rodes i sempre buscant l’ acord.

transfuga-alcalde

En el ple es va aprovar el decret d’alcaldia, per mitjà del qual s’avocaven les competències delegades al regidor Salvador Giralt i se li revocava la titularitat de l’Àrea General de Serveis Personals i el seu nomenament com a representant del govern municipal a diferents organismes col·legiats.

ÚLTIMES NOTÍCIES