IniciNoticiesCulturaEl cau de Pineda prepara per aquest diumenge una nova edició de...

El cau de Pineda prepara per aquest diumenge una nova edició de l’aplec de l’erola.

03250L’Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà es celebrarà diumenge 24 de maig amb activitats per a totes les edats. El punt neuràlgic de la festa són els Goigs de l’Erola, antiquíssims  i que són el pretext de celebrar un aplec de muntanya únic al Montnegre. D’entre les novetats hi ha l’actuació del trobador i recuperació de cultura oral, Albert Estengre, que explicarà rondalles d’Hortsavinyà. També es farà una ruta guiada pels Camins de Bast que utilitzaven els antics carboners, que passa per punts de gran bellesa com El Salt o el Camí de les Costes.

L’Aplec de l’Erola també tindrà balls tradicionals amb el grup ‘Radiokuartet’ i sardanes curtes, així com un mercat i fira de productes artesans. Aquest any destaca també la presentació de la ‘Ratafia de Can Marquesó’, a més de la ‘Cervesa Rots de Ca la Verda’ o els formatges de Can Ponet, entre altres. També destaquen les activitats per la mainada com els Tallers de Ciència i Natura a l’Hostal Vell.

A 2/4 d’1 del migdia es farà la missa, celebrada per Mossèn Josep Casellas i també destaca l’actuació de les colles geganteres d’Hortsavinyà, Pineda, Palafolls i Santa Susanna. Hi haurà servei de bar, venda de coques, cafè i begudes, i es farà el dinar popular a l’esplanada. Enguany també es podran veure les obres de millora de l’Església de Sant Llop, on s’han restaurat algunes peces i imatges. També es podrà veure la restauració de les parets exteriors de l’Ermita de l’Erola que han fet un grup de caps del Cau de Pineda. L’aplec reuneix en un espai de gran bellesa, als veïns del Montnegre, però també a persones que van haver marxar d’Hortsavinyà buscant una vida millor als pobles del litoral o de la falda del Montseny. Actualment, a l’aplec hi van veïns de tots els pobles de la rodalia com ara Pineda, Calella, Sant Pol, Tordera, Santa Susanna i Sant Celoni entre altres. El membre del Cau de Pineda, Pep Basart convida a tota la ciutadania a participar de la festa.

aplec erola

L’Aplec de l’Erola està organitzat per l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d’Hortsavinyà, l’Ajuntament de Tordera, la Diputació de Barcelona, els veïns i l’escola, així com diversos estaments, entitats i particulars.

ÚLTIMES NOTÍCIES