IniciNoticiesCulturaLes biblioteques de la comarca distribueixen la guia de recursos dedicada a...

Les biblioteques de la comarca distribueixen la guia de recursos dedicada a balls i danses del Maresme

guia recursos maresmeLes Biblioteques Municipals del Maresme presenten, com cada any, la nova guia de recursos “Balls i danses del Maresme”. La guia és fruit d’un laboriós treball de recerca, on experts i especialistes han unit esforços per a recopilar i recuperar aquesta cultura tradicional de la nostra comarca. En aquesta ocasió també s’ha comptat amb la col·laboració de l’Esbart Català de Dansaires i del Sr. Pompili Massa. A l’apartat de Tordera hi apareix el Ball dels Gegants de Tordera. Aquest ball s’anomena “De la terra a l’infern”?

El ball en la seva coreografia hi intervenen els tres gegants: En Pere, La Roseta i en Bartomeu. La música consta de tres parts. La primera part feta només amb percussió a mode d’introducció, simbolitza la marxa en solitari d’en Pere Botero cap a l’ infern. La part centra és amb gralla i percussió i vol representar la tornada a Tordera i el retrobament amb la Roseta. Per aquest motiu, durant aquest segona part la coreografia és un ball de parella entre els dos gegants. La part final, interpretada amb gralla i percussió, es fa en forma de corranda amb la participació dels tres gegants per celebrar la innocència d’en Pere Porter.

La il·lustració del text s’acompanya amb un codi QR per veure el ball-.

Com cada any s’edita la guia en format paper i per tercer any consecutiu es presenta també en format digital, accessible de forma gratuïta des de Google Play i Apple Store, sota els noms de BibliosMaresme (per a tauletes tàctils) i BiblioMaresme (per a telèfons mòbils).

ÚLTIMES NOTÍCIES