IniciNoticiesCulturaL’EX-ALCALDE DE GIRONA, JOAQUIM NADAL, PRESENTA A TORDERA EL LLIBRE “COLÒNIES I...

L’EX-ALCALDE DE GIRONA, JOAQUIM NADAL, PRESENTA A TORDERA EL LLIBRE “COLÒNIES I (VEÏNATS) INDUSTRIALS DE LA SELVA. NOTÍCIES, EVOLUCIÓ I PROTAGONISTES”, DE XAVIER MARTÍ ILLA.

presentacio_coloniesL’ex-alcalde de Girona, Joaquim Nadal, ara director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, va ser divendres passat a Tordera per presentar el llibre “Colònies i (veïnats) industrials de la Selva. Notícies, evolució i protagonistes”, de Xavier Martí Illa. Nadal ha escrit el pròleg del llibre, en el qual es parla de la colònia de Fibracolor. En declaracions a Ràdio Tordera, l’ex-polític explicava perquè l’autor havia tingut en compte la colònia torderenca, tot i no pertànyer administrativament a la comarca de La Selva.

nadal llibre colonies 1

Durant la presentació, Joaquim Nadal va parlar del contingut del llibre, de la seva experiència personal com a professor d’història i prologuista de la publicació i de la singularitat de Tordera en el conjunt de la narració. Ell mateix explicava els motius pels quals es va decidir fer la presentació al nostre municipi.

nadal llibre colonies 2

A més de Fibracolor, el llibre “Colònies i (veïnats) industrials de la Selva. Notícies, evolució i protagonistes”, de Xavier Martí Illa, parla del veïnat del Pasteral, de la colònia tèxtil Clerch, del veïnat de la Burés, la colònia Bonmatí, del veïnat ferroviari de l’Empalme i del veïnat de l’antiga Safa.