IniciNoticiesComerçELS ALUMNES DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA IGNASI IGLESIAS VENEN AL...

ELS ALUMNES DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA IGNASI IGLESIAS VENEN AL MERCAT TOTS ELS PRODUCTES QUE VAN FABRICAR A TRAVÉS DE LES COOPERATIVES ESCOLARS ARTMAN I EL SOMRIURE.

DSC_0011Els alumnes de cinquè de primària de l’escola Ignasi Iglesias han venut, aquest diumenge, els articles de les cooperatives que ells mateixos van constituir en el marc del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”. Ahir van muntar dues parades al mercat i van vendre tots els productes que prèviament, a l’escola, i amb l’ajuda dels professors, havien fabricat. Una de les cooperatives reals és “El Somriure”. Escoltem la presidenta i la vicepresidenta, la Laura Fernández i la Jana Maresme. Totes dues expliquen els productes que han fabricat, com s’han organitzat i les dificultats amb què s’han trobat al llarg del curs.

balanc cooperatives 1

L’altre cooperativa és “L’Artman”. La seva presidenta, la Gisela Villa, ens detalla els productes que han creat i com s’han organitzat.

balanc cooperatives 2

El projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” era un projecte a tres bandes, entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Tordera i l’escola. Un dels tutors, en Rafel Angelats, valora positivament l’experiència.

balanc cooperatives 3

Roser Nonell, tutora de l’altre casa, ens dóna detalls de com han anat treballant al llarg del curs.

balanc cooperatives 4

Felisa Bravo, responsable de l’àmbit de la Diputació de Barcelona, va ser ahir el matí a Tordera, acompanyant els alumnes de l’escola Ignasi Iglesias en la venda dels seus productes. Aquest 2014 és el tercer any d’aquest projecte d’emprenedoria a l’educació primària, on hi han participat 90 escoles, uns 2.000 nens i nenes. En declaracions a Ràdio Tordera, Bravo feia una valoració molt positiva i destacava el fet de promocionar l’emprenedoria des de petits. Escoltem-la.

balanc cooperatives 5

Felisa Bravo destaca les dues claus d’aquest projecte, l’estratègia local i el projecte a l’aula.

balanc cooperatives 6

Per últim, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, es mostra content amb el resultat del projecte i destaca que l’any vinent s’hi incorporarà una nova escola del municipi.

140601_005

El curs que ve seran uns 7.000 nens i nenes els que participaran en aquest projecte de “Cultura Emprenedora a l’escola”. Tots els municipis que hi han participat enguany incorporaran una escola el curs 2014-2015.

Pels professors de l’escola Ignasi Iglesias serà un terreny conegut, ja que aquest curs van rebre la formació un cop ja estava en marxa el projecte.

ÚLTIMES NOTÍCIES