IniciNoticiesSalutEls hospitals de Blanes i Calella tindran de referència el Trueta i...

Els hospitals de Blanes i Calella tindran de referència el Trueta i el Germans Trias i Pujol, respectivament

L’objectiu és promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans. A més, atendre la ciutadania sense que s’hagi de desplaçar fora del seu territori més proper.

El Departament de Salut ha formalitzat la constitució de l’aliança estratègica de la xarxa assistencial hospitalària de la Regió Sanitària Girona. Els centres sanitaris de Blanes i Calella formen part de la regió sanitària gironina.

Es tracta de la primera aliança en matèria assistencial, docent i de recerca i innovació entre proveïdors del sistema de salut liderada pel Departament de Salut que es constitueix a Catalunya. L’objectiu, segons assenyalen des de Salut, és promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans. A més, atendre la ciutadania sense que s’hagi de desplaçar fora del seu territori més proper.

L’aliança estratègica defineix uns espais territorials i poblacionals per a la planificació de la prestació de la cartera bàsica de serveis, la de referència i la de complexitat. Així doncs, la Regió Sanitària Girona tindrà com a referència de complexitat l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta (Girona) per als hospitals de Figueres, Palamós, Olot, Santa Caterina i Blanes. D’altra banda, per Hospital Sant Jaume de Calella, el centre de referència serà l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona).

Des de Salut apunten que l’aliança ha de contribuir a mitigar problemàtiques com la disponibilitat de professionals de determinades especialitats. També reduir les desigualtats territorials en l’accés a procediments i una major sostenibilitat del sistema. El departament espera fer-ho a través de projectes de gestió compartida i models de treball col·laboratius, aprofitant els recursos i l’expertesa dels hospitals de la Regió.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES