IniciNoticiesCulturaL’Arxiu Històric presenta avui el Fons de l’Acadèmia Melva

L’Arxiu Històric presenta avui el Fons de l’Acadèmia Melva

Hi haurà gairebé 300 fotografies sobre l’emblemàtica escola privada creada durant el franquisme

L’Arxiu Històric Municipal – Espai Prudenci Bertrana presenta avui a les 18:00h el Fons documental de l’Acadèmia Melva a l’Antic Hospital de Pobres. Es tracta d’una exposició de 750 registres sobre l’escola privada creada durant el franquisme, on molts nens i joves de Tordera van rebre la seva formació acadèmica. La responsable de l’Arxiu Històric, Mercè Torrelles, desgrana que hi haurà molt de material físic.

Acadèmia Melva material

“La part més interessant és la part de la gestió, el material didàctic i els cartells de propaganda”

Així mateix, un altre dels pals de paller del fons serà la documentació fotogràfica. Torrelles subratlla les gairebé 300 fotografies que hi haurà a l’exposició.

Acadèmia Melva fotografies

“Hi ha 298 imatges i 127 reportatges”

El mestre nacional Rafael Martínez Solano, que es va casar amb la torderenca Paquita Curús, va ser expedientat durant l’època franquista. El professor, més conegut com en Melva, va muntar una acadèmia al Camí Ral durant els anys 50 fins a acabar esdevenint un centre emblemàtic pel municipi.

Després del de Jofré-Turón, aquest serà el segons fons que l’Arxiu Històric documenta i s’hi quedarà aproximadament mig any. El tercer, previsiblement, recopilarà informació sobre Fibracolor. Les persones que la resta de dies de la setmana vulguin anar a veure l’exposició de l’Acadèmia Melva podran fer-ho a l’Antic Hospital de Pobres en horari de tardes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES