IniciNoticiesPolíticaEl govern municipal confirma que prorroga el pressupost i aprova una modificació...

El govern municipal confirma que prorroga el pressupost i aprova una modificació de crèdit de 760.000 euros

L’oposició hi va votar en contra

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una nova modificació de crèdit per valor de 762.619,29 euros. Segons explicava la regidora d’Hisenda, Jenifer Jansa s’ha decidit prorrogar el pressupost municipal i que esdevingui una eina viva que permeti modificar en funció de les necessitats del municipi.

La nova proposta contempla una dotació econòmica en diversos serveis: Increment de la partida de Llar d’Infants Municipal fins a 445.000€; Increment en 70.000€ del servei extern d’atenció a domicili, dotant una partida de més de 367.000€. Dotació de 265.000€ de la partida pel servei extern de neteja d’edificis municipals, infraestructures locals i escoles del poble. Així mateix, s’actualitza la partida de transport escolar, es crea un conveni amb la Federació de Municipis de Catalunya i s’afegeix una dotació de millora dels espais públics municipals: neteja, seguretat, adequació dels carrers o perspectiva de gènere, entre d’altres.

La regidora d’hisenda, Jenifer Jansa assegurava que aposten per millorar el serveis públics.

Modificació Jenifer 1

“el pressupost prorrogat serà una eina viva que modificarem davant les necessitats del dia a dia”

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt considerava que el fet de no tenir pressupost 2024 i la proposta de funcionar  amb modificacions de crèdit no és un model que comparteixin.

Modificació ECP

El regidor de VOX, Éric Pérez assegurava que davant la pròrroga del pressupost és lògic que es facin modificacions de crèdit. Tot i això, va mostrar el seu vot contrari davant la proposta d’arranjament d’uns lavabos amb perspectiva de gènere i una dotació econòmica al consorci de normalització lingüística.

Modificació VOX

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla destacava l’acord polític de legislatura i la feina d’ajustar la despesa real amb la pressupostària.

Modificació Més Tordera

La regidora d’ERC, Marta Paset mostrava la seva decepció en el fet de no tenir pressupost de 2024 i assegurava que  és el primer fracàs del nou govern. Paset va indicar no entendre el fet que no hi hagi pressupost quan la regidora d’hisenda és la mateixa de l’anterior mandat i el govern també. ERC considera que el govern ha estat incapaç de presentar el comptes.

Modificació ERC

En resposta a les crítiques, la regidora d’hisenda, Jenifer Jansa va justificar la pròrroga del pressupost com un decisió responsable i tècnica en cap cas un fracàs.

Modificació Jenifer 2

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias recordava que el govern està duent a terme canvis estructurals i de gestió que tenen com objectiu redefinir el finançament i que compti amb una despesa alineada als ingressos reals. Elisabet Megias insistia que la pròrroga dels pressupost no suposa cap canvi amb la prestació de serveis.

Modificació Elisabet

La modificació de crèdit es va aprovar amb 10 vots a favor (Junts, PSC i Més Tordera) i 7 vots en contra (ERC, VOX i En Comú Podem)

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES